چسبندگی رحم بعد از سقط جنین
چسبندگی رحم بعد از سقط جنین که به علت زخم در گردنه رحم یا واژن، ضخامت آن افزایش می یابد و حالتی ایجاد می شود که به آن چسبندگی واژن می گویند. به این معنی است که بخشی از بافت های بدن که به صورت طبیعی به هم مرتبط نیستند، به هم وصل شوند. لایه های اضافی در رحم مشابه لایه های بافت نازک پلاستیک مانند یا لایه های فیبروزی هستند که قطر رحم را بیش از حد نرمال آن می کنند. در موارد بسیار شدید این مشکل، تمام دیواره های جلو و عقب رحم می توانند به هم بچسبند. در موارد متوسط، چسبندگی در بخش های کوچک تری در رحم ممکن است رخ دهد.
خرید قرص سقط جنین خرید قرص میزوپروستول خرید قرص سایتوتک قیمت قرص سایتوتک
چسبندگی رحم بعد از سقط جنین به چه علت روی می دهد؟
شایع ترین دلیل چسبندگی رحم آسیب لایه اندومتریوز رحم در اثر جراحی است. علت جراحی رحم ممکن است به دلیل خونریزی رحمی یا سقط جنین نیز باشد.
یکی دیگر از دلایل چسبندگی رحم، عفونت های رحمی هستند که از شیوع کمتری به نسبت جراحی برخوردار است. خارج کردن فیبروئید نیز ممکن است باعث بروز این مشکل شود. در مجموع، می توان دلایل چسبندگی رحم را به شرح زیر بیان نمود:
- بافت آسیب دیده ناشی از جراحی مثل کورتاژ (90درصد دلایل چسبندگی به همین موضوع برمی گردد.)
- بافت آسیب دیده پس از عمل سزارین
- التهاب اندومتریوز
- عفونت رحم و تخمدان ها
- پرتو درمانی خرید قرص سقط جنین خرید قرص میزوپروستول خرید قرص سایتوتک قیمت قرص سایتوتک
علائم چسبندگی رحم بعد از سقط جنین
زنانی که دچار چسبندگی رحم می شوند، ممکن است هیچ علامت خاصی نداشته باشند. اگر چه بسیاری از زنان ممکن است مشکلات دوره های قاعدگی داشته باشند، برای مثال نبود قاعدگی یا قاعدگی خفیف و نامنظم. بسیاری از زنان در زمان دوره قاعدگی دچار درد می شوند اما خونریزی ندارند. این علائم به این معناست که شما قاعدگی دارید اما خون قاعدگی به دلیل وجود بافت های مسدود کننده رحم قادر به خروج از آن نیست. برخی از بانوان ممکن است با مشکلات بارداری مواجه شوند یا چندین بار سقط جنین داشته باشند. در صورتی که چسبندگی رحم موجب انسداد رگ خونی شود، فرد دچار درد ناحیه لگن نیز می گردد.
به طور خلاصه می توان علائم چسبندگی رحم را به صورت زیر شرح داد:
- قاعدگی های بسیار خفیف(hypomenorrhea)
- عدم وجود قاعدگی(Amenorrhea)
- درد و گرفتگی شدید
- عدم توانایی در بارداری یا حفظ جنین خرید قرص سقط جنین خرید قرص میزوپروستول خرید قرص سایتوتک قیمت قرص سایتوتک
نحوه تشخیص سندرم آشرمن
اگر بعد از یک جراحی یا پس از یک دورهی عفونت، مقدار خونریزی هنگام عادت ماهیانه نسبت به گذشته کاهش پیدا کند یا اینکه خونریزی به طور کل قطع شود یکی از گزینههایی که باید به آن شک کرد سندرم آشرمن میباشد.
گاهی اوقات در روزهایی که باید دورهی عادت ماهیانه شروع شود ممکن است فرد دچار درد در ناحیه شکم و کمر باشد. ممکن است که دوره عادت ماهانه شروع شود، اما هیچ خونریزی وجود نداشته باشد. زمانی که دورهی عادت ماهیانه شروع شود اما خون به علت چسبندگی رحم نتواند خارج شود، نشان دهندهی سندرم آشرمن است.
بیمارانی که تحت درمان IVF هستند یا افرادی که در مرحله لانه گزینی جنین دچار مشکل هستند باید تحت آزمایش و غربالگری جهت تشخیص سندرم آشرمن قرار بگیرند. یک سونوگرافی از ناحیه زیر شکم به سادگی می تواند چسبندگی رحم را تشخیص دهد. گاهی اوقات یک تصویر رادیوگرافی که جهت باز بودن لولهها گرفته میشود نیز میتواند چسبندگی داخل رحم را تشخیص دهد. خرید قرص سقط جنین خرید قرص میزوپروستول خرید قرص سایتوتک قیمت قرص سایتوتک
چسبندگی رحم چگونه بر باروری تأثیر می گذارد؟
سندروم آشرمن (چسبندگی رحم و جفت) به شکلهای زیر میتواند بر بارداری تاثیر بگذارد:
- جفت آکرتا: در این وضعیت، چسبندگی رحم جفت خود را بیش از حد عمیق به دیواره رحم میچسباند. این اتفاق منجر به بارداری پرخطر میشود. حتی ممکن است پس از تولد نوزاد، تمام یا بخشی از بافت اسکار چسبیده باقی بماند و باعث خونریزی بیش از حد شود.
- جفت سر راهی: در این وضعیت جفت دهانه رحم را مسدود میشود که ممکن است باعث خونریزی شدید در دوران بارداری و زایمان شود. همچنین خطر زایمان زودرس را افزایش میدهد.
- خونریزی بیش از حد: این وضعیت میتواند منجر به از دست دادن بارداری، عفونت یا حاملگی خارج رحمی شود. حاملگی خارج رحمی حاملگی است که در لوله فالوپ شما اتفاق میافتد.
سندرم آشرمن یک وضعیت تهدید کننده زندگی نیست، اما ممکن است شما را در معرض سقطهای مکرر و نازایی قرار دهد. اگر شما نازا شوید، دیگر نمیتوانید فرزندی به دنیا بیاورید. مطمئن شوید که به طور منظم به پزشک مراجعه میکنید تا در صورت داشتن چسبندگی داخل رحمی، بارداری شما را تحت نظر داشته باشند. خرید قرص سقط جنین خرید قرص میزوپروستول خرید قرص سایتوتک قیمت قرص سایتوتک
میزان شیوع چسبندگی رحم
چسبندگی رحم بیماری شایعی نیست و چون در بسیاری از موارد تشخیص داده نمی شود نمی توان عدد دقیقی برای شیوع آن ذکر کرد. طبق تحقیقات در 20 درصد از زنانی که سقط و کورتاژ جنین داشته اند، چسبندگی رحم مشاهده می شود. هر چند بی نظمی قاعدگی یا نبود آن فقط نشانه وجود این اختلال نیست؛ بلکه قاعدگی ممکن است به دلایل دیگری نیز دچار اختلال شود. برای مثال به دلایلی چون استرس، کاهش وزن ناگهانی، اضافه وزن، مصرف برخی داروها و فعالیت بیش از حد و سندروم تخمدان پلی کیستیک ممکن است ایجاد شود. خرید قرص سقط جنین خرید قرص میزوپروستول خرید قرص سایتوتک قیمت قرص سایتوتک
راه های تشخیص چسبندگی
تشخیص چسبندگی با هیستروسکوپی یا سالین سونوهیستروگرام (SHG) و HSG انجام می پذیرد. دقیق ترین راه تشخیص چسبندگی رحم با هیستروسکوپی است. این روش به این شکل است که نوعی ابزار تلسکوپ مانند وارد رحم فرد می شود تا پزشک داخل رحم را مشاهده کند. این ارزیابی می تواند در مطب پزشک یا در بیمارستان انجام گیرد. خرید قرص سقط جنین خرید قرص میزوپروستول خرید قرص سایتوتک قیمت قرص سایتوتک
HSG و SHG نیز روش های غربالگری چسبندگی رحم هستند و HSG با استفاده از اشعه ایکس از شکل داخلی رحم عکس برداری می کند. سونوهیستوگرام نیز با استفاده از محلول آب نمک با غلظتی مشابه مایعات بدنی به داخل رحم و واژن تزریق می شود و با دستگاهی به نام سونوگرام برای امکان مشاهده داخل رحم فراهم می شود.
در هر دو روش ذکر شده چسبندگی بافت به شکل نواحی سیاهی دیده می شود که مایع به سادگی در آن ها جریان نمی یابد. هیچ کدام از این شیوه ها به بیهوشی نیازی ندارند ولی از داروهای ضد التهاب در حین انجام آن ها برای کاهش گرفتگی استفاده می شود.
چگونه از چسبندگی رحم پیشگیری کنیم؟
برخی پزشکان معتقدند برای پیشگیری از چسبندگی رحم تمام خانمهایی که در اندامهای تولید مثل و رحم سابقه جراحی داشتهاند، باید تحت هورمون درمانی یا جدا سازی مکانیکی دیوارههای رحم قرار بگیرند. به همین منظور یک استنت برای مدت زمانی پس از جراحی در رحم باقی میماند. قبل از اقدام به بارداری به خانمهایی که تحت جراحیهای رحم بودهاند توصیه میشود که عکس برداری جهت بررسی چسبندگی انجام دهند.
علاوه بر این تحقیقات نشان میدهند که زمان انجام جراحی کورتاژ تاثیر بسیاری در ایجاد چسبندگی دارد. برای مثال دو تا چهار هفته پس از زایمان، در صورت انجام کورتاژ بیشترین خطر چسبندگی وجود دارد.
خرید قرص سقط جنین خرید قرص میزوپروستول خرید قرص سایتوتک قیمت قرص سایتوتک