پرش به محتوا
Home » دلایل سقط جنین

دلایل سقط جنین

     دلایل سقط جنین

    دلایل سقط جنین از نظر علم پزشکی، دلایل اصلی سقط جنین یا همان پایان خود‌به‌خودی بارداری و راه‌های درمان آن متفاوت است.
    تقریباً ۵۰% از موارد بارداری قبل از اینکه زن حتی بداند باردار است و حدود ۱۵٪ تا ۲۵٪ از بارداری‌های قطعی‌شده به سقط منجر می‌شوند.
    سقط جنین اکثرا در ۳ ماه اول، قبل از هفته ۲۰ ام بارداری اتفاق می‌افتد و فقط ۱٪ از سقط‌ها بعد از این زمان رخ می‌دهند.
    بسیاری از دلایل وقوع سقط جنین قابل بررسی و کنترل هستند.

    روش های سقط جنین

     

    روش های سقط جنین

     

    به همین دلیل توصیه می‌کنیم پیش از اقدام برای بارداری با دکتر آنلاین زنان و زایمان مشورت کنید.

    خرید قرص سقط جنین و قیمت آمپول سقط جنین 

    ۵ دلیل اصلی سقط جنین و خرید قرص سقط جنین

    خرید قرص سقط جنین

    دلایل مختلفی برای سقط جنین وجود دارد که در اینجا به چند مورد اصلی آن‎ها اشاره شده است:

    • تقریباً نیمی از سقط‌‌هایی که در سه ماهه اول رخ می‌دهند ناشی از ناهنجاری‌های کروموزومی در اسپرم پدر یا تخمک مادر است. این مساله ممکن است به صورت ارثی یا در اثر قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی مانند اشعه ایکس یا مواد سمی رخ دهد.
    • یکی دیگر از دلایل اصلی سقط جنین نارسایی دهانه رحم است. در این مشکل دهانه رحم نمی‌تواند جنین را نگه دارد و معمولاً در سه ماهه دوم بارداری سقط اتفاق می‌افتد.
    • از دلایل مهم سقط جنین، نارسایی خونی مادر و جنین است. اگر Rh خون مادر منفی و Rh خون جنین مثبت باشد، به دلیل عدم تناسب نوع Rh در بدن مادر نوعی آنتی بادی تولید می‌شود که می‌تواند باعث اختلال و سقط جنین در بارداری‌های بعدی شود.
    • بی‌نظمی هورمونی به خصوص هورمون پروژسترون یکی دیگر از دلایل اثرگذار است که معمولا به علت کیفیت پایین تخمک ایجاد می‌شود.
    • ابتلا مادر به کم‌کاری تیروئید و دیابت می‌تواند به علت عدم تنظیم سوخت‌وساز بدن باعث سقط جنین شود.

    قیمت قرص سقط جنین

    قیمت قرص سقط جنین

     

    راه‌های درمان 

    برای هرکدام از موارد ذکر شده. به عنوان دلایل سقط جنین. روش‌های درمانی مشخصی وجود دارد. که عبارتند از:

    • دلایل سقط جنین اگر دو یا چند سقط مکرر داشته باشید، پزشک ممکن است. از شما بخواهد که آزمایش ژنتیک انجام بدهید تا وضعیت کروموزوم‌ها و ژن‌های شما و همسرتان را بررسی کند. و بتواند ناهنجاری‌های کروموزومی ممکن را پیش از اقدام برای بارداری برطرف کند.
    • ممکن است در طی بارداری علائمی مانند احساس فشار ناگهانی به شکم. پاره شدن کیسه آب و خونریزی مداوم را تجربه کنید. که در بیشتر موارد ناشی از نارسایی دهانه یا سیروکس رحم است. پزشک در این موارد پس از انجام سونوگرافی. با بخیه زدن دهانه رحم را مسدود می‌کند. تا از سقط جنین جلوگیری کند.
    • پس از انجام آزمایش خون و شک کردن پزشک به نارسایی خونی مادر و جنین. برای پیشگیری از سقط جنین بعدی معمولا آمپول رگام تزریق می‌شود. که باعث خنثی شدن آنتی بادی. تولید شده می‌شود.
    • در مورد مادرانی که پزشک پس از انجام تست خون. متوجه کمبود هورمون پروژسترون شده باشد. ترکیبات پروژسترونی در ابتدا و در طی باردای تزریق می‌شود. تا از سقط جنین جلوگیری شود.
    • معمولا پیش از بارداری با انجام تست خون، مادر از بیماری کم‌کاری تیروئید و دیابت خود آگاه می‌شود. و پزشک پس از درمان‌های دارویی اجازه بارداری می‌دهد.

    سقط جنین در ماه اول

    سقط جنین در ماه اول

    سقط جنین:

    در بیشتر موارد، خون ریزی اولین نشانه سقط جنین است. با این حال، ممکن است سقط جنین بدون خون ریزی نیز رخ دهد یا علائم دیگری در ابتدا مشاهده شوند. بسیاری از زنان ترجیح می دهند که از اصطلاح “حاملگی از دست رفته” بجای سقط استفاده کنند. حاملگی از دست رفته در هفته های اول بارداری بسیار شایع است و این خطر با پیشرفت بارداری کاهش می یابد.

    علل سقط جنین:

    دلایل سقط جنین در بسیاری از موارد مخصوصا هنگامی که سقط در روزهای اول بارداری اتفاق می‌افتد، پیدا کردن علت کار بسیار سختی خواهد بود. وقتی به عنوان یک متخصص نگاه می‌کنیم، وقتی همه‌چیز درست پیش می‌رود واقعا اعجاب‌انگیز است. الیزابت نواکی متخصص زنان و زایمان می‌گوید: «هنگامی که به بارداری به عنوان نقطه اولیه حیات انسان نگاه می کنیم؛ متوجه می‌شویم که این اتفاق واقعا مثل یک معجزه می‌ماند. دو مجموعه ماده ژنتیکی به هم می‌رسند و با هم ترکیب شده و سپس تقسیم سلولی می‌شوند، البته اتفاق همیشه به درستی پیش نمی‌رود. ساده ترین کار این است که این‌طور فکر کنیم که [سقط جنین] به نوعی روش طبیعت برای جنین های ناسالمی است که توانایی سازگاری با زندگی پس از تولد را نخواهند داشت.»

    از آنجایی که بسیاری از زوج‌ها بعد از سقط خودشان را سرزنش می‌کنند، باید بگوییم که در حقیقت از تعداد کمی از سقط‌ها می‌توان پیشگیری کرد و توصیه پزشکان این است که قبل از باردار شدن حتما به وضعیت سلامت خود رسیدگی کنید تا بارداری سالم و موفقی داشته باشید. دکتر زوبل متخصص زنان و زایمان می‌گوید: «بهترین توصیه به بانوان این است که قبل از بارداری حتما نزد یک متخصص زنان و زایمان بروند و معاینات و آزمایش‌های لازم را انجام دهند و مصرف ویتامین‌های قبل از زایمان را از ۲ یا ۳ ماه قبل از بارداری شروع کنند و همه واکسن‌های خود را بزنند و رژیم غذایی مناسبی داشته باشند و کافئین را قطع یا به حداقل ممکن برسانند. توصیه می‌شود مصرف مواد نشاط‌ آور نیز حذف شود.» حتی اگر تمام توصیه‌های بالا را نیز دنبال کنید باز هم ممکن است نتوانید از سقط‌جنین پیشگیری کنید.

    دلایل سقط جنین در ماه های اول بارداری

    مراقبت‌ بعد از سقط جنین

     

    مراقبت‌ بعد از سقط جنین

     

    دلایل سقط جنین علل سقط جنین در ماه های اول بارداری بسیار متعدد هستند، اما مهمترین موارد شامل:

    ۱- ناهنجاری‌های کروموزومی:

    ازجمله مهمترین دلایل سقط جنین در ماه های اول بارداری، مشکلات کروموزومی است. درحقیقت می‌توان گفت مهم‌ترین دلیل سقط جنین، وجود اشکال در کروموزم‌ها تخمک یا اسپرم هنگام شکل‌گیری رویان است. با این‌که برخی ناهنجاری‌های کروموزومی با زندگی سازگار هستند (مانند تریزومی ۲۱ که یکی از رایج‌ترین دلایل سقط جنین نوع سندروم داون است) اما دیگر ناهنجاری کروموزومی با زندگی سازگاری ندارند.

    جلوگیری از سقط جنین

     

    جلوگیری از سقط جنین

     

    ۲- اختلالات تیروئید:

    تیروئید چه کم کار باشد،‌ چه پرکار، باعث ناباروری شده و ازجمله دلایل سقط جنین در ماه های اول بارداری محسوب می‌شود. زمانی که تیروئید مادر کم‌کار است، بدن او تلاش می‌کند تا با تولید کردن هورمون‌ این کمبود را جبران کند و در حقیقت این هورمون‌ها تخمک‌گذاری را مختل می‌کند. برعکس در تیروئید پرکار، تولید زیاد هورمون در عملکرد استروژن اختلال ایجاد می‌کند و رحم برای لانه‌گزینی دچار اختلال می‌شود و خونریزی رحم اتفاق می‌افتد.

     

    ۳- دیابت:

    دلایل سقط جنین بانوانی که مشکل دیابت دارند،‌ حتما باید تحت نظر پزشک و متخصص غدد داخلی باشند تا قند خون‌شان کنترل شود. در بارداری‌هایی که مادر دیابت وابسته به انسولین دارد و تحت کنترل نیست، به احتمال زیاد سقط جنین خواهد داشت یا نوزادی با نقص‌های مادرزادی به دنیا خواهد آمد. دلایل سقط جنین

    اگر دیابت دارید بهترین کار این است که قبل از باردار شدن برای به حداکثر‌رسانی سلامت خود این مشکل را کنترل کنید. اختلالاتی که تحت درمان دارویی هستند مانند دیابت، کم کاری تیروئید، فشار خون بالا و بیماری‌های خودایمنی، باید تشخیص داده شوند و قبل از بارداری تحت کنترل قرار بگیرند. این بیماری‌ها اگر در مراحل اولیه بارداری شناسایی شوند کلید یک بارداری موفق در مادرانی است که به بیماری‌های مزمن مبتلا هستند.

    women seek abortions

    ۴- سبک زندگی:

    برخی از عادات شیوه زندگی مثل مصرف مواد مخدر، استفاده از الکل در دوران بارداری و کشیدن سیگار،‌ خطر سقط زودهنگام و از دست رفتن جنین را افزایش می دهد. اهمیت دادن به سلامتی، خطر سقط را پایین می‌آورد. بیش از ۵۰ درصد بارداری‌ها بدون برنامه‌ریزی هستند، به همین دلیل مادر معمولا آمادگی بارداری را ندارد. اغلب بانوان معمولا تا هفته‌ها بعد از تعویق قاعدگی‌ از بارداری خود خبر ندارند. تا آن زمان، ستون فقرات جنین شکل گرفته و قلب او در حال تپیدن است.

    هرچند این اقدامات نیز خطر سقط جنین‌های ناشی از ناهنجاری کروموزومی را پایین نمی‌آورد.

    یک عامل دیگر شیوه زندگی که خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد،‌ زندگی در شهرهاست.

    CDCs Abortion

    ۵- مشکلات فیزیکی:

    دکتر نواکی می‌گوید، این مورد عمومیت کمتری دارد اما باز هم مقدار زیادی از سقط‌های جنین می‌تواند به خاطر مشکلات فیزیکی مادر باشد، مثل ناهنجاری‌های رحم که شامل دیواره رحم و پولیپ و نارسایی دهانه رحم است. وی عنوان می‌کند که در بسیاری از موارد از دست رفتن جنین در نتیجه مشکل فیزیکی مادر در سه‌ماهه دوم یا سوم اتفاق می‌افتد.

    ۶- اختلالات انعقاد خون:

    از دیگر دلایل سقط جنین در ماه های اول بارداری، مشکلات انعقادی است. سقط‌هایی که بر اثر این اختلال ایجاد می‌شوند (مثل فاکتور V Leiden) ‌ اندک هستند اما رخ می‌دهند. دکتر نواکی توضیح می‌دهد: «من با بیماران مبتلا به مشکل انعقاد خون زیادی مواجه می‌شوم، اما به اندازه دلایل دیگر عمومیت ندارد.»

     

    ۷- اختلالات سیستم ایمنی:

    دلایل سقط جنین درباره اختلالات سیستم ایمنی در سلامت بانوان بحث بسیار داغی جریان دارد، چراکه هنوز می‌بایست چیزهای زیادی درباره ارتباط آن با سقط جنین کشف شود. اما دانشکده زنان و زایمان آمریکا اعتقاد دارد که اختلالات سیسم ایمنی خاص در سقط جنین‌های مکرر نقش دارند.  او توضیح می‌دهد که ساده‌ترین راه برای درک آن این است که «بدن بارداری را پس می‌زند.»دلایل سقط جنین

    برخی از تحقیقات نشان داده است که حضور بعضی از آنتی بادی‌ها بیشترین علت سقط جنین‌های مکرر هستند. لوپوس (سل پوستی)، یکی از بیماری‌های سیستم ایمنی است که خطر سقط جنین را اغلب به خاطر آنتی‌ـ‌فسفولیپیدی است که این بانوان با خود دارند. تا ۵ درصد از بانوان ممکن است این آنتی‌بادی را داشته باشند. هر بانویی که تجربه سقط‌های مکرر (بیش از ۳ سقط پشت‌سرهم)، مرگ ناگهانی جنین بعد از ۱۰ هفته یا زایمان زودهنگام قبل از هفته ۳۴، باید تست سندروم آنتی‌ـ‌فسفولیپید انجام دهد. شما قادر به کنترل این آنتی بادی‌ها نیستید. اما اگر موجود باشند، درمان‌هایی برای کاهش خطر سقط‌جنین و از دست رفتن بارداری وجود دارد.

    حال که دلایل سقط جنین در ماه های اول بارداری متوجه شدید که بیشتر آنها از دست شما خارج است و نباید خود را به خاطر این اتفاق سرزنش کنید! به یاد داشته باشید که این رخداد به ندرت مجددا تکرار می شود و به احتمال زیاد به زودی نوزاد سالمی را به دنیا خواهید آورد

    about abortion

     

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *